Over Fulco Houtveen

 

  • Trotse vader van mijn zoon van 14 en dochter van 20
  • Levenspartner en metgezel van mijn liefdevolle verloofde Jeanine
  • Levensgenieter pur sang. Mijn motto:

    "Grijp ieder moment aan om iets te vieren!"
  • Innovatie en vernieuwing doe ik al ruim 23 jaar
  • Raja Yoga docent en bushcraft liefhebber
  • Muziek, boek, kunst- en filmliefhebber

 Innovatie stroomt door mijn aderen

Mijn naam is Fulco Houtveen.  Al ruim 23 jaar ben ik bezig met vernieuwing en innovatie. Daarbij wordt ik gedreven door nieuwe mogelijkheden en vernieuwende inzichten om dingen mooier, sneller of leuker te maken. In al die jaren heb ik ontelbare projecten uitgevoerd bij een veelheid aan organisaties in Nederland. Van Friesland tot Limburg, in Brabant en in de Randstad. Steeds weer raak ik geïnspireerd door de organisaties en de mensen waarmee ik werk. Samen met verschillende teams werken aan procesverbeteringen, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten en het doorvoeren van veranderingen in de organisatie structuren.

 

Ondernemen

Na mijn middelbare school tijd heb ik diverse bedrijfskundige opleidingen en trainingen gevolgd bij het Instituut voor Bedrijfskundige Opleidingen. Een inspirerende omgeving, waar overwegend ondernemers en/of toonaangevende professoren van de bekende Nederlandse bedrijfskunde studie, colleges en les gaven. Nadat ik voor diverse detachering- en adviesbedrijven heb gewerkt, ben ik in 2000 mijn eigen onderneming gestart. Vanuit Human Inspiration B.V. geef ik leiding aan midden grote en grote projecten bij de grote organisaties in Nederland. Met Lef & Co. richt ik me op de motor van de Nederlandse economie: het MKB. 

Ondernemers en ondernemen heeft mij altijd mijn voorliefde gehad. Daarom ook kwam ik uit bij de bedrijfskunde. Een vakgebied waar alle kennisgebieden van productie tot marketing, van financiën tot verkoop en van logistiek tot mensenkennis bij elkaar komt. Alle werkvelden die nodig zijn om succesvol te ondernemen. 

 

Yoga, Bushcraft en meer

 

Naast innovatieve projecten hou ik me bezig met yoga en ben ik bestuurslid bij Stichting Yoga Nederland. Vanuit die stichting dragen we de klassieke Raja yoga uit. Een yoga vorm, waarvan de wortels duizenden jaren geleden is gelegd en waar de weg naar binnen en de meditatie centraal staan. Deze vorm van yoga houdt mij in balans en geeft me de rust die ik met me meedraag. 

Samen met mijn verloofde woon ik in Almere. We genieten van de ruimte die Almere ons biedt en we vinden het heerlijk om dicht bij Amsterdam te wonen en te genieten van de cultuur die de stad ons biedt.

Mijn zoon en ik delen het plezier en de liefde voor de Bushcraft. Een soort survival, waarbij we de natuur in gaan, helemaal terug naar de basis. Hout hakken, kampvuur, primitief onderkomen, in het bos of aan een meer en en zoveel als mogelijk zelf het eten vergaren. Naast dat we hier diverse cursussen voor hebben gevolgd, besteden we tegenwoordig ook samen onze zomers hieraan. Heerlijk terug in de natuur en kwaliteit tijd met elkaar.

Mijn dochter en ik wisselen graag kennis en informatie uit over religies, waarbij zij geïnspireerd wordt tijdens haar studie wetenschappelijke theologie en ik mij voed met mijn yoga en sjamanistische opleiding.   

 

Wat mij inspireert in de dingen die ik doe is vanuit verbinding continue meebewegen met de veranderingen die zich aanbieden. Telkens weer openingen vinden en nieuwe kansen creëren. Schijnbare bedreigingen ombuigen naar kansen. Omdenken, anders denken en wegen vinden om een bijdrage te blijven leveren. Kortom: blijven ondernemen, samen met anderen en werken aan de toekomst. Dat is wat mij beweegt. 

Wil je meer weten of een keer van gedachten wisselen?

 

Berichten zijn altijd van harte welkom!

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.